Grønne gleder i ditt nye nabolag

Først visning, så en tur til Strømvik kolonihager!

Fra Consulens Brygge kan du se Strømvik kolonihager fra balkongen, tvers over sundet. De velstelte og fargerike parsellhagene er vel verdt en tur innom når du skal bli kjent med nærområdet til Consulens Brygge, gjerne etter du har vært på tomte- og utsiktsvisning ved innseilingen til Hillevågsvannet.

Avtal visning med Espen Eide på 930 40 300 eller ee@eie.no før du leser videre!

Sjekk utsikten fra 121 m²-leilighet i 4. etasje – bading i Godalen og turstier venter deg!

Consulens Brygge og Strømvik kolonihager – to gode naboer

Consulens Brygge oppføres på den opprinnelige Kulimport-kaien, som ble anlagt i 1920-årene. Arbeidet kunne da følges fra Strømvik kolonihager hvor opparbeidelsen av parsellhager begynte så tidlig som i 1911. Nå er det ikke lenge til de heldige med kolonihage kan følge oppføringen av Consulens Brygge, hvor du kan velge mellom ledige leiligheter fra ca. 57 til 121 m².

Se ledige leiligheter

Litt om din nye nabo

Strømvik kolonihager er byens eldste i sitt slag, og har i dag 44 hager hvor du kan hente inspirasjon til din nye balkong på Consulens Brygge. De små hyttene og de vakre hagene er et turmål i seg selv, men her er det også søndagscafé og mulig å leie et forsamlingslokale.

Kolonihagenes historie strekker seg tilbake til 1911, da Strømvik gård kjøpt av kommunen for kr. 30 000 fra den tidligere eier Ths. Middelthon. Opprinnelig var arealet som utgjorde Strømvik gård opparbeidet av en sjøkaptein som ville ha et skikkelig sted å bo når han var hjemme. Området hadde svært magert jordsmonn. For å bøte på dette, ble det fylt på «tusener av lass med god jord» som egentlig var ballastjord fra frakteskipene. Da sjøkapteinen døde, testamenterte han eiendommen til «Dårlig stilte Kvinner» i byen. Antakelig var det på vegne av dem Middelthon solgte eiendommen.

Fra 1911 ble det dyrket urter og grønnsaker på små parseller før Strømvik ble lagt ut til kolonihage av Stavanger kommune: «7. mai 1916 samledes Strømvik kolonister i Strømvik kolonihave til dannelse av Strømvik kolonihaveforening”, heter det i et referat fra det første møtet der i regi av kolonihagens første formann, kantor Wilhelm Helland.


Solrike hjørnebalkonger med god plass til grønne gleder

3D-illustrasjon, Consulens Brygge sett fra ca. nord. Merk at illustrasjonen kan vise elementer og materialer som ikke er en del av standardleveransen. Fasadeuttrykk vil avvike på ferdig bygg. Andre bygg, beplantning og vegetasjon på tomten ellers er ikke endelig prosjektert. Avvik fra illustrasjonen vil forekomme.

    Meld din interesse!

    Registrer deg for å få oppdateringer om Consulens Brygge.

    Jeg godkjenner å bli kontaktet på følgende vis:

    Design: Ensign Reklamebyrå