Grønn boligutvikling fra Skanska og Base Bolig

Selvfølgelig skal Consulens Brygge miljøsertifiseres og vår ambisjon er å oppnå BREEAM-NOR klassifiseringen Very Good. Altså et veldig bra hjem for deg som boligkjøper. Det at vi sammen kan ta ansvar for å heve kvaliteten ved å bygge sunne, velfungerende og energieffektive boliger, er vi veldig stolte av. Nedenfor kan du lese litt om hvilke tiltak vi gjør for å få både deg og omgivelsene til å blomstre.

Ledelse:

Vi tar hensyn til omgivelsene når vi bygger og er nøye med våre miljørutiner. Vi passer på at arbeidsplassen er sunn og trygg – både for de som jobber der og omgivelsene rundt. Før vi setter spaden i jorda, har vi gjort grundige undersøkelser, for å kunne gi deg de beste forutsetningene for å trives i ditt nye hjem. Vann- og energiforbruk overvåkes for å unngå sløsing og unødig forurensning.

Når du flytter inn har vi jobbet lenge med gode rutiner for drift og vedlikehold av bygget du skal bo i. Vi gir deg god veiledning når du flytter inn, slik at du får de beste forutsetningene for å trives i ditt nye hjem. Det vi beskriver her
blir dokumentert og så verifisert av en uavhengig revisor, slik at du kan være trygg på kvalitetene i ditt nye hjem.

Avfall:

Vi er stolte av å kildesortere byggavfallet – faktisk er målet over 90 prosent! Hele veien fra byggeplass til din bolig stiller vi strenge krav til at avfallsmengden minimeres. Vi har også lagt opp smarte løsninger for avfallshåndtering. Dette gjør det enkelt for deg å fortsette der vi slipper.

Forurensning:

I et godt nabolag tar bygget også hensyn til deg – og til dine naboer. Utebelysningen er skånsom og støynivået minimeres. Vi har ryddet opp i gammel moro i fjorden, bygger selvsagt på områder med lav risiko for flom og har en god plan for overvannshåndtering. Området skal fremstå naturlig med tiltalende frodig uteområde, som samler vann, binder støv og har en dempende effekt. Et godt hjem skal være trygt både for deg og for omgivelsene.

Energi:

Hvis vi sparer på energien, så sparer vi miljøet, og du sparer penger. Bygget er designet for å redusere energibehov og utstyr er nøye valgt for å bruke lite energi – ute som inne. Smart måling og styring i hjemmet er en opsjon som mange velger å benytte seg av. Ved tilvalg utstyrer vi boligene med tidsriktige hvitevarer med de beste energiklassene. Eller, hvis du skal ta med hvitevarer selv, hjelper vi deg gjerne med hva som er lurt å se etter. Når heisen er i bruk gjenvinnes noe av den brukte energien i drivsystemet. I tillegg er våre heiser utstyrt med energibesparende belysning.

Utebelysningen skal være god og effektiv, slik at den ikke blir en last for felleskassen. Alt for at bygget skal være så energieffektivt som mulig.

Transport:

I hverdagen kan det være mye logistikk som skal gå opp. Consulens Brygge er tett på gode servicetilbud som butikker og restauranter. Her er det treningsmuligheter både inne og ute, med badeplasser og flotte naturområder rett utenfor døren din. Dette, sammen med å legge til rette for hjemmekontor, selskapslokale og gjestehybel, gjør at du kan få en enklere hverdag.

Her er det lite gjennomgangstrafikk, mens hyppige kollektivavganger finnes like i nærheten, i tillegg til at du kan sykle, dele bil, eller reise kollektivt dit du skal. Dette gjør det enklere for deg å velge transport som skåner miljøet. Og når du kommer hjem, har vi lagt til rette for lading av el-bil/el-sykkel og lagring som passer dine behov – nå og i fremtiden. Tilgjengelig, trygt og naturlig, enten du velger to eller fire hjul.

Materialer:

Vi bygger med tanke på reduksjon av miljøpåvirkningen fra byggematerialer. Når vi planlegger og bygger velger vi smart slik at vedlikehold og reparasjon minimeres. Det gir lav miljøpåvirkning i byggets levetid.

Gode rutiner og store innkjøp gjør at vi kan levere robuste konstruksjoner bygget av miljøvennlige materialer – som virker og varer. Tropisk tømmer eller materialer med miljøgifter styrer vi langt unna, slik at du som beboer skal få et mest mulig miljøriktig hjem.

Vann:

Tilgang til rent vann er viktig for alle. Jo mer vann vi sparer, dess bedre for miljøet. Effektive sanitærløsninger og smarte vannsystemer bidrar til å senke forbruket av drikkevann. Plantene i uteområdet er robuste og ikke for tørste. Dette sørger for at du får nyte frodige uteområder, uten at unødig vann går til spille.

Arealbruk og økologi:

Når vi bygger, tenker vi også på at naturen rundt oss må ivaretas gjennom hele byggefasen. Vi sørger for boliger som gir minst mulig avtrykk, med mål om å etterlate tomten bedre enn da vi startet. Slik at når du overtar boligen din på Consulens Brygge finner du naturlig opparbeidede grøntarealer, med stedstypiske og noen spiselige plantevalg og godt planlagt vedlikehold. Det fine uteområdet vil tiltrekke seg humler, bier og sommerfugler.

Consulens Brygge ligger naturskjønt til og er omgitt av både grønt og blått. Utsikten til fjorden er helt magisk – og nærheten til den også. Det blir varierte tilbud for store og små med flott promenade og spennende lekeplasser. Kanskje drømmer du om din egen kjøkkenhage med krydderplanter eller bærbusker? Vi skal sørge for at det blir solrike utearealer for beboere med gode overganger til de flotte offentlige friområdene. Her skal det være trivelig og tilgjengelig for alle beboere, et godt nabolag.

Helse og innemiljø:

De fleste stuene er plassert ut mot et hjørne med to himmelretninger. Dette gir en fantastisk kvalitet med tanke på dagslys utover dag og ettermiddag.

Det er jobbet mye med kvalitetene ute/inne, og at opplevelsen av det å bo så nær sjøen skal være noe en virkelig føler både inne og ute på balkongen. Stort sett alle balkongene går rundt hjørner for å fange opp mest mulig utsikt, lys, sol og sjø.

Et godt innemiljø er viktig for både helse og trivsel. Vi sikrer deg et sunt og trygt inne- og utemiljø ved å planlegge for dette helt fra start og fjerne forurensningskilder. Vi unngår miljøgifter og bruker helse- og miljøvennlige produkter slik at det skal være godt å trekke pusten inne så vel som ute. Uteområder skal bidra til privatliv og en følelse av velvære. Ikke minst skal du føle deg trygg der du bor – for dersom man bor godt, så lever man godt.

    Meld din interesse!

    Registrer deg for å få oppdateringer om Consulens Brygge.

    Jeg godkjenner å bli kontaktet på følgende vis:

    Design: Ensign Reklamebyrå